От Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори  настояват за

...
От Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори  настояват за
Коментари Харесай

Такситата в Бургас вдигат драстично цените?

От Браншова организация на таксиметровите превозвачи и шофьори  упорстват за повишение цената на такситата в Бургас. Искането е входирано в докладна бележка до Общински съвет – Бургас, откри информация на Burgas24.bg .

В претекстовете за покачването се отбелязва, че цените за таксиметров транспорт за Бургас не са обновени от 2011 година " За 11 години множеството индикатори,от които се дефинира цената за таксиметров транспорт,  са се завишили със 100 % и повече ", споделят от браншовата организация.

Те показват, че през последните 3 години броят на такситата в Бургас са намалели фрапантно. От близо 800 до 2018 година, на близо 500 през 2022 година " Това се дължи на ниско заплатената ни услуга и невъзможността да се отделят средства за закупуване на нови коли. В пикови моменти свободни таксита съвсем няма, а през летния сезон оставаме още по-малко,защото сътрудниците отиват да работят в други общини, където цената на услугата е доста по-висока от тази на нашата община ", прибавят от там.

Ако предлагането бъде признато то минимална цена за километър пробег за дневна цена ще стане  1.40-1.50 лева./км, а на нощна 1.70 лева Максимална цена за километър пробег денем ще бъде увеличена на 2.00 лева, а през нощта – на 2.30 лева.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР